ADRESA: Kralja Zvonimira 20, Zagreb
info@sretan-dan.hr / 098 7029 27 / 091 5355 197
title image

Forever Young

Ciklus radionica “FOREVER YOUNG”

Ciklus od 8 radionica, kojima možete prisustvovati po izboru


“Youth is happy because it has the capacity to see beauty. Anyone who keeps the ability to see beauty never grows old.” 

Franz Kafka

 

Kako bi bilo kad bi mogli produžiti svoju mladost? Kada bi zadržali fizičku snagu svojih dvadesetih u pedesetima? Zar to ne bi bilo nadasve korisno i nadahnjujuće?? Bili bismo intelektualno jači i mudriji, no biološki bi imali tijelo mladog, snažnog i aktivnog čovjeka. Ovo što vam govorim nije nevjerojatno, već je moguća stvarnost svih nas.

Iako je starenje neizbježan biološki proces, on se ipak može svesti na minimum i kontrolirati. To je jedna poznata istina u yogijskoj filozofiji. Brojna izvješća pokazuju da su yogiji nekoć živjeli više od 200 i više godina.

 

Postoje različiti načini da ostanemo mladi. Kroz vježbe yoge pomlađujemo tijelo iznutra prema van. Tehnikama disanja usporavamo dah i tako revitaliziramo unutarnje organe, obnavljamo i pomlađujemo moždane i sve ostale stanice u tijelu. Smanjujemo krvni tlak, usklađujemo metabolizam, pročišćavamo dišne kanale i svjesno unosimo više životne energije. Nadalje, znanstveno je dokazano da meditacija znatno pomlađuje (5 godina redovite meditacije nas pomlađuje za 12 godina!!!).

 

Kažu da su godine i proces starenja ni manje, ni više nego naš – STAV! Trebamo se učiti zadržati čim duže svoju djetinju radost, bezbrižnost, spontanost. Dopustiti djetetu u nama da se slobodno izražava.

Kadgod nas preplavljuju tamne misli, zaustaviti se, osvijestiti to, nekoliko puta duboko udahnuti i dopustiti pozitivnom umu i pozitivnim mislima da se aktiviraju i da nas napune nepresušnim optimizmom. To nam pruža mladolikost. Pozitivan um je mlađahan um.

 

Također, za naš mlad izgled, od presudne važnosti je bitna zdrava i fleksibilna kralježnica, balansirajuće lučenje naših hormona, budna intuicija, duboko svjesno disanje, zdrava prehrana, dobre navike, kvalitetan san, opuštanje.

Pomoću drevnih tehnika disanja, vježbi, koncentracije brišemo bore na svom licu, te stvaramo jedan prirodan zdrav izgled i sjajimo.

 

Kundalini yoga je magična tehnika koja nam pri spomenutom nevjerojatno pomaže! Daje brze i izvrsne rezultate, zabavna je i nesvakidašnja. Bila je tisućama godina skrivena i sad nam je u svom punom sjaju dostupna.

Daje odgovore na naša pitanja, rješenja za naše svakodnevne izazove. Kao riznica zdravlja za naše tijelo, um, duh.

Proširuje nam svijest, čini nas budnima, izaziva. Ona je kao naš najbolji prijatelj; podiže nas kad smo tužni, izvlači nas iz depresivnih stanja, daje nam snagu kada klonemo, pokazuje nam svijetlo, krči naš put; vodi i inspirira.

 

Ova joga je prilagođena apsolutnim početnicima, jednako kao i višegodišnjim yogijima. Zovemo ju i “jogom za domaćice” jer ne propagira povlačenje iz materijalnog života, već nam pomaže da uskladimo materijalni život  s duhovnim rastom.

 

Krenite sa mnom na ovo divno magično putovanje koje će se sastojati od 8 postaja. Na svakoj ćemo se posvetiti nečemu drugom (kralježnica, žlijezde, disanje, zdravi recepti…), sve s namjerom da se maksimalno pomladimo, obnovimo i osvježimo.

 

Radosno iščekujem naša druženja! 🙂

 

POČETAK SERIJE RADIONICA: 13. listopada 2017. (petak)
VODITELJICA:  Jagdeesh Kaur, “KRI” (Kundalini research institute) certificirana učiteljica Kundalini yoge
VRIJEME: 18:00 -20:30 h,  8 petaka  za redom
MJESTO: Centar „Sretan dan“, Kralja Zvonimira 20/II , Zagreb
CIJENA: 190kn po radionici (ili 1.400 kn ako se odlučite za cijeli ciklus)
PRIJAVE: sretandan@inet.hr, 091/5355197

 

Rezerviraj svoje mjesto na radionici

 

RASPORED I TEME:

 

  1. Osvijesti… TIJELO KAO VOZILO – petak 13.10. 18:00-20:30
   Tijelo je naše vozilo kojim se krećemo kroz život, vrlo profinjeno i sofisticirano. Traži specifičnu njegu, brigu, higijenu i dijetu. U našem fizičkom tijelu je odraz svih drugih tijela. Na ovoj radionici ćemo raditi kriye (slijedove vježbi) i meditacije za jačanje našeg fizičkog tijela i povezivanje s njim. Napunit ćemo ga energijom, snagom i motivacijom za sve naše izazove.

 

  1. Izgradi… ZDRAVU KRALJEŽNICU – petak 20.10. 18:00-20:30
   Starost se na Istoku ne gleda po broju godina, već po fleksibilnosti kralježnice. Njeno stanje utječe na ostatak našeg tijela. Ona je naš energetski stup, naš oslonac. Na ovoj radionici ćemo raditi kriye i meditacije za gipkost kralježnice, regenerirati ćemo ju i pripremiti za neometano strujanje energije.

 

  1. Ojačaj… ŽIVČANI SUSTAV – petak 27.10. 18:00-20:30
   Sve što naučimo do 7.g. (kroz odgoj, okruženje) nam formira um i cijeli ostatak žiivota se pokušavamo riješiti tih obrazaca. Moramo trenirati naš um i održavati njegovu higijenu uz pomoć meditacije. Jak živčani sustav nam pruža bolju fokusiranost, veću kreativnost, daje nam osjećaj lakoće i prostora, imamo kvalitetniji, te usporavamo proces starenja. Na ovoj radionici ćemo raditi kriye i meditacije za istovremeno jačanje i opuštanje živčanog sustava.

 

  1. Izbalansiraj… HORMONE 1.dio (spolni hormoni, nadbubrežne žlijezde) – petak 3.11. 18:00-20:30
   Hormoni su kuće našeg zdravlja i neophodno je da ih neprestano stimuliramo i potičemo njihovo lučenje koje nas regenerira i pomlađuje. Hormoni su zagonetni djelići, koji su odgovorni za sve što se događa u našem tijelu. Hormonski sustav kao važan informatički sustav našeg organizma regulira funkcije kao što su: reprodukcija, rast, imunitet, metabolizam, ponašanje i emocije. Hormoni djeluju i međusobno, žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem izlučuju ih u krv, kojom putuju do ciljanih stanica, odnosno tkiva i organa prenoseći informacije. Na ovoj i slijedećoj radionici ćemo raditi kriye i meditacije za balansiranje rada štitnjače, hipofize, nadbubrežnih i spolnih žlijezdi).

 

  1. Izbalansiraj… HORMONE 2.dio – petak 10.11. 18:00-20:30

 

  1. Pokreni… LIMFU – petak 17.11. 18:00-20:30
   Limfni sustav održava ravnotežu tekućina u našem organizmu, čisti tijelo od otpadnih tvari i brani organizam od infekcija i tumora. Naše je tijelo isprepleteno mrežom limfnih kapilara koje usmjeravaju bezbojnu tekućinu limfu prema našem srcu i vratu.No za razliku od krvi, koju srce pumpa kroz tijelo, limfu pokreću samo kontrakcije mišića i duboko disanje. A to znači da vaš limfni sustav zapravo voli kretanje i fizičke aktivnosti. Na ovoj radionici ćemo raditi kriye i meditacije za poboljšanje protoka limfe.

 

  1. Otkrij…RADOST KAO PRIRODNO STANJE – petak 24.11. 18:00-20:30
   Sreća je izbor. Dolazi iz spoznaje da smo kompletni baš ovakvi, baš sada, savršeni sa svojim nesavršenostima. Sreća nikad nije pronađena u okolnostima, imovini ili odnosu. To je stav kojim obogaćujemo sva ta područja života. Živi kao neograničena duša, koja se suprotstavlja nagonima da ju ograniče i preusmjere, a ne kao ograničeni um koji se bori za kontrolu. Učimo se zadržati radost, bezbrižnost i spontanost, te ostati povezani s unutarnjim djetetom, bez obzira na realne godine. Punimo se optimizmom, to nam daje mladolikost.Radimo kriye i meditacije za konstantan osjećaj radosti u sebi.

 

  1. Stvori… TIJELO KAO FONTANU MLADOSTI – petak 1.12.  18:00-20:30
   Kako se nositi sa svojim tijelom kroz određene životne cikluse? Kako ostati povezan i kako ga tretirati? Fokusirat ćemo se na razdoblje menopauze. Menopauza je period života žene kada je razina hormona u njezinom tijelu niska i te promjene uzrokuju razne tegobe. Mnoga su istraživanja pokazala da fizička aktivnost može pomoći u smanjivanju intenziteta simptoma menopauze. A jedan od najučinkovitijih oblika fizičke aktivnosti je yoga.
   Na ovoj radionici ćemo raditi kriye, meditacije i tehnike disanja za opuštanje tijela i uma, za emotivni balans. To sve će nam pomoći pri prijelazu u ovaj novi životni ciklus i lakše ćemo se nositi s njim.

 

 

O VODITELJICI:

Gloria Zacskai / Jagdeesh Kaur

 

“Svojom osobnošću i životnim odabirom želim u ljudima potaknuti buđenje energije i životnu strast. 
Prvo iskustvo joge dobivam prije desetak godina kroz hatha jogu.
Dodatno iskustvo iz prakse stječem tijekom godina uz više učitelja u Hrvatskoj, te višemjesečnim boravkom u Indiji. 
Aktivno prakticiram Kundalini yogu 4 godine.
Stručnu edukaciju i titulu KRI certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana sam završila kod učitelja Nirmal Singha (“Amar Das”, Beč), ujedno ostvarujući članstvo joga instruktora pri Yoga Alliance.”

PODIJELI RADIONICU