ADRESA: Kralja Zvonimira 20, Zagreb
info@sretan-dan.hr / 092 3350 557 / 091 5355 197
title image

Forever Young

Ciklus radionica “FOREVER YOUNG”

Ciklus od 8 radionica


“Youth is happy because it has the capacity to see beauty. Anyone who keeps the ability to see beauty never grows old.” 

Franz Kafka

 

Kako bi bilo kad bi mogli produžiti svoju mladost? Kada bi zadržali fizičku snagu svojih dvadesetih u pedesetima? Zar to ne bi bilo nadasve korisno i nadahnjujuće?? Bili bismo intelektualno jači i mudriji, no biološki bi imali tijelo mladog, snažnog i aktivnog čovjeka. Ovo što vam govorim nije nevjerojatno, već je moguća stvarnost svih nas.

Iako je starenje neizbježan biološki proces, on se ipak može svesti na minimum i kontrolirati. To je jedna poznata istina u yogijskoj filozofiji. Brojna izvješća pokazuju da su yogiji nekoć živjeli više od 200 i više godina.

 

Postoje različiti načini da ostanemo mladi. Kroz vježbe yoge pomlađujemo tijelo iznutra prema van. Tehnikama disanja usporavamo dah i tako revitaliziramo unutarnje organe, obnavljamo i pomlađujemo moždane i sve ostale stanice u tijelu. Smanjujemo krvni tlak, usklađujemo metabolizam, pročišćavamo dišne kanale i svjesno unosimo više životne energije. Nadalje, znanstveno je dokazano da meditacija znatno pomlađuje (5 godina redovite meditacije nas pomlađuje za 12 godina!!!).

 

Kažu da su godine i proces starenja ni manje, ni više nego naš – STAV! Trebamo se učiti zadržati čim duže svoju djetinju radost, bezbrižnost, spontanost. Dopustiti djetetu u nama da se slobodno izražava.

Kadgod nas preplavljuju tamne misli, zaustaviti se, osvijestiti to, nekoliko puta duboko udahnuti i dopustiti pozitivnom umu i pozitivnim mislima da se aktiviraju i da nas napune nepresušnim optimizmom. To nam pruža mladolikost. Pozitivan um je mlađahan um.

 

Također, za naš mlad izgled, od presudne važnosti je bitna zdrava i fleksibilna kralježnica, balansirajuće lučenje naših hormona, budna intuicija, duboko svjesno disanje, zdrava prehrana, dobre navike, kvalitetan san, opuštanje.

Pomoću drevnih tehnika disanja, vježbi, koncentracije brišemo bore na svom licu, te stvaramo jedan prirodan zdrav izgled i sjajimo.

 

Kundalini yoga je magična tehnika koja nam pri spomenutom nevjerojatno pomaže! Daje brze i izvrsne rezultate, zabavna je i nesvakidašnja. Bila je tisućama godina skrivena i sad nam je u svom punom sjaju dostupna.

Daje odgovore na naša pitanja, rješenja za naše svakodnevne izazove. Kao riznica zdravlja za naše tijelo, um, duh.

Proširuje nam svijest, čini nas budnima, izaziva. Ona je kao naš najbolji prijatelj; podiže nas kad smo tužni, izvlači nas iz depresivnih stanja, daje nam snagu kada klonemo, pokazuje nam svijetlo, krči naš put; vodi i inspirira.

 

Ova joga je prilagođena apsolutnim početnicima, jednako kao i višegodišnjim yogijima. Zovemo ju i “jogom za domaćice” jer ne propagira povlačenje iz materijalnog života, već nam pomaže da uskladimo materijalni život  s duhovnim rastom.

 

Krenite sa mnom na ovo divno magično putovanje koje će se sastojati od 8 postaja. Na svakoj ćemo se posvetiti nečemu drugom (kralježnica, žlijezde, disanje, zdravi recepti…), sve s namjerom da se maksimalno pomladimo, obnovimo i osvježimo.

 

Radosno iščekujem naša druženja! 🙂

 

POČETAK RADIONICE: 13. listopada 2017. (petak)
VODITELJICA:  Jagdeesh Kaur, “KRI” (Kundalini research institute) certificirana učiteljica Kundalini yoge
VRIJEME: 17:30 -20:00 h,  8 petaka  za redom
MJESTO: Centar „Sretan dan“, Kralja Zvonimira 20/II , Zagreb
CIJENA: 190kn po radionici (ili 1.400 kn za cijeli ciklus)
PRIJAVE: sretandan@inet.hr, 091/5355197

 
 
Rezerviraj svoje mjesto na radionici
 
 
 

O VODITELJICI:

 

 
Gloria Zacskai/Jagdeesh Kaur
 
“Svojom osobnošću i životnim odabirom želim u ljudima potaknuti buđenje energije i životnu strast. 
Prvo iskustvo joge dobivam prije desetak godina kroz hatha jogu.
Dodatno iskustvo iz prakse stječem tijekom godina uz više učitelja u Hrvatskoj, te višemjesečnim boravkom u Indiji. 
Aktivno prakticiram Kundalini yogu 4 godine.
Stručnu edukaciju i titulu KRI certificiranog instruktora Kundalini joge po učenju Yogi Bhajana sam završila kod učitelja Nirmal Singha (“Amar Das”, Beč), ujedno ostvarujući članstvo joga instruktora pri Yoga Alliance.”