fbpx
info@sretan-dan.hr / 098 7029 27 / 091 5355 197
title image

Od crteža do slike

Otkrijte bivanje u sadašnjem trenutku kroz prepuštanje bojama i linijama!

 

Priuštite si iskonsku radosti crtanja, koju smo svi osjećali kao još sasvim mala djeca!
Slikanje je oslobađajuća i antistresna aktivnost, bez obzira da li mislite da znate ili ne znate crtati. Kroz slikanje si dopuštate unutarnje oslobađanje i ljubav prema sebi.

Kad slikate, zaboravljate na svakodnevne probleme i potpuno ste prisutni u trenutku!

Tema ove radionice je ‘Od crteža do slike kroz liniju i boju’. Provest će Vas kroz osnove crteža i boje, osnove likovnih pojmova te kroz proces slikanja u kombiniranoj tehnici.

Radionica je zamišljena tako da vas provede kroz sve korake kreiranja slikarskog djela, te je namjenjena i pogodna kako za potpune početnike tako i za one sa nešto iskustva. Nudi zanimljivu gradaciju od crtanja po promatranju u olovci i savladavanja slikarskog kadriranja, te osnova perspektive do slikanja u tehnici akvarela.

Okusite užitak izražavanja kroz likovno stvaralaštvo, doživite oslobađajuće iskustvo vlastitog izražavanja i otkrijte svoj kreativni likovni potencijal!

 

VODITELJICA: Petra Grozaj, akademska slikarica i prof. crtanja i slikanja
VRIJEME: 4. i 5. studeni (subota i nedjelja)
(svi polaznici pohađaju sva 3 termina)
-subota     10:00–13:00, 16:30-19:30
-nedjelja   10:00–13:00

 

CIJENA: 420 KN
MJESTO: Centar Sretan dan, Kralja Zvonimira 20
PRIJAVE: tamara@sretan-dan.hr, 091 2333 505

 

Rezerviraj svoje mjesto na radionici

 

O voditeljici:

Petra Grozaj

 

 

Petra Grozaj diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti i završila je Školu za Primijenjenu umjetnost i Dizajn u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade i Nagrade Akademije Likovnih umjetnosti.

Izlagala na 15 samostalnih i 60-tak skupnih izložbi, te sudjelovala na projektima i izložbama u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i SAD. Predstavljala je Hrvatsku na Bienalu Mladih umjetnika u Napulju. Boravi na umjetničkoj Rezidenciji Cite International des Arts u Parizu, GlogauAIR u Berlinu, te ‘One sided story’ Spinnerei u Leipzigu. Njeni radovi nalaze se u privatnim i galerijskim zbirkama. Članica je HDLU- a i HZSU-a.

Od 2004. g. vodi tečaj crtanja i slikanja udruge Art session. Od 2002.- 07. g. radila na Otvorenom učilištu kao prof. crtanja i slikanja.

 

DOJMOVI:

Iskustvo ove radionice je bilo vrlo inspirativno i ispunjavajuće. Uživala sam u svakom trenutku, a vrijeme je zaista proticalo jako brzo.
Petra je sjajna  „učiteljica“ i veseli me da sam ju upoznala kroz ovakav rad. Namjera mi je nastaviti učiti izražavati se na ovaj način upravo zahvaljujući ovoj radionici.
Za svaku preporuku.

Marija Dražančić

 

Provela sam tri divna kreativna popodneva u divnom društu i krasnoj profesorici Petri.
Vrijeme je proletilo. Petra je na lak i ležeran i jednostavan  način približila tehnike aqurele i crtanje.
I bez strogosti i kritike ukazala je na greške, tako da sam puno puno naučila i divno se uz sve to provela. Zato ću na jesen kod Petre na dugotrajnu školu, tijekom ova tri dana tek sam se zagrijala i „nabrijala“
Hvala Petri za divnu poduku. Hvala Sanji za organizaciju.

Samra

 

Naslov u potpunosti opravdava ove sate koje smo proveli.
Naučili mnogo i upoznali osnove slikarstva koje nam je prezentirala izuzetna prof. Petra.
Zahvalni nastavljamo dalje.

Dražančić  Mirjana

PODIJELI RADIONICU